Pages

Thursday, April 19, 2012

Tanya Whelan - The ladies DC

As salam,

hari ini nak citer sikit pasal DC ni. Kegilaan terhadap DC makin parah, saya baru aje kehabisan 4 digit +++ , sabau aje la......

Kegilaan kali ini adalah kepada fabric berprint roses, tak kira la Lecien ke, Tanya Whelan ke, Moda ke etc.....
semua akak minat asalkan gambar rose.

akak ada koleksi Tanya Whelan, Butterscotch, Yuwa ( paling mahal) and few others.
Fabric pertama yang di beli ialah Tanya Whelan dari shop ********* quilt. apatah nama kedai tu kat etsy.

Fabric ini sangat sesuai buat vintage gown. akak beli dua warna iaitu Bijou in Blue and Bijou in Pink.
bahagian Skirt menggunakan hand pleating. Sesiapa hendak attend kelas untuk buat baju ini, silalah buat temujanji ye.
Baju ini sudah siap sebulan yang lepas rasanya, akak kena buat lagi 2 helai . sehelai exactly macam ni, sehelai lagi ada lengan pendek.

akak telah cuba meminta Julia menggayakannya, tapi moodnya selalu tak baik. mari la kita tengok photo"candid" ini.


Bila cakap ibu nak amik gambar , dia lari ke tampat lain. so dapat amik belakang aje.

Bila dia dah tak  boleh lari, dia tak nak pandang kamera.

jenuh memujuk, dia sanggup terpacak membelakangi kita.....hmmmm
Julia pandang depan.......
tak jalan.........


I want to see you face.......
lagilah dia tunduk dan tutup dgn signboard nih......


Dia selalu perasan bila akak nak snap photo dia. dapat lah gambar2 ni 
dan jugak yang ini

Masa beli ice blog, dapat toy. sempat lah nak snap gambarnya , masa dia sibuk dengan toy kecik tu.......
akhirnya.........



nak balik baru rela hendak bergambar......



siap cat-walk hoccay.......hehehehe








2 comments:

SyahNur said...

cantiknye.. soooo beautiful.. like 100000x .. i love DC sooooo much..

Ratenawati Suzari said...

syahnur: thank you.. me too, love DC..