Pages

Friday, April 13, 2012

si comel dari cameron highland

as salam
minggu ini , saripah bersama anak bongsunya iman berkampong di rumah saya selama 3 hari. Saripah belajar menjahit gown smocking untuk si  iman ni la....
Berkampong tu tidaklah bermaksud tidur baring atau bermalam di rumah akak, maksudnya meluangkan banyak masa untuk menjahit sehinggalah hari ke tiga gown tersebut siap.

Untuk ana rashidah : untuk membakar semgant awak ye, saripah ni datang belajr hari isnin 2 hari selepas awak datagn. kunjungan yang ke tetiga , gown tu dah siap.....
semoga awak juga begitu.....

Selama 3 hari itu, Julia gembira sebab dia ada kawan di rumah. Iman pula pandai berkawan, so sungguh gembira lah si bongsu akak tu.

seronok jugak mengajar menjahit ni, boleh berjumpa dengan pelajar dari pelbagi negeri, dari tanah tinggi dan juga tanah rendah , dari utara dan juga selatan. setakat ini, pelajar paling jauh dari Johor Bharu, kak bahariah.......


ok la , mari kita lihat aksi2 mereka



Iman sudah sedia hendak bergambar.
apa pula yang di telek oleh si Julia tu.....


Bila Julia sudah bersedia, Si iman pula bergurau senda
tak habis2 dengan sign peace nya tu.....

Julia pun teringin nak buat sign yang sama, tapi kenapa si iman tu menjeling macam tak puas hati aje.......
Adam pun teringin nak bergambar juga........

Oooooooo..... patut la iman  menjeling kat Julia tadi...... 
Julia tak pandai buat sign peace. tapi dia tunjuk satu...hehehehe

ok la..... hingga bejumpa lagi di post yang lain......

p/s: gambar gown tu tak jelas sangat sebab kelam kabut mengambil gambar masa saripah dan bersiap sedia hendak balik..
nanti saripah amik la gambar dan post kat akak ye....


3 comments:

SARIPAH BAKAR said...

Salam kak...

Seronok tengok aksi anak-anak. Seronok juga dapat belajar dengan akak. Banyak ilmu yang saya dapat. Insyaallah akan sambung lagi kelas. Nanti saya bagi
gambar iman posing denga gaun barunya...tengah bersemangat nak siapkan yang 3 pasang lagi tu...

SARIPAH BAKAR said...

Sudi-sudi juga ziarah ke ruma kecil saya saripahbakar.blogspot.com

Kisah Hati said...

patut le tersedak-sedak dibuatnya... rupanya ada orang menyeru nama kita menjahit hehehe...

insyaallah kak... tapi tu le... minggu depan nak pi bukittinggi ni nak shopping kain & telekung sulam hehehehe....

mai-mai le jenguk belog kita... tapi biasa le asyik sentap je kannn kat situ :( tak banyak update pun.