Pages

Tuesday, October 16, 2012

design dress untuk baby dan kanak2

assalammualaikom,

rasa macam dah lama sangat tak update blog ni. rindu sangat pada you all...............

ok, walaupun PMR dah habis tapi akak tak boleh sangat bercerita panjang hari ini. ada dress baby yang perlu di siapkan, sebab nanti mamanya dok jenguk blog akak, fb akak berulang kali tau.... nak tengok progress baju anak dia.... ekekekek.......


Ok. hari ini kita tak ada nak citer apa2. cuma posting kali ini di tujukan khas buat Nordyana Rozylahany. akak baru sketch dress anaknya. fabric yang digunakan ialah damask and darla ,both by Tanya Whelan....

meh! kita intai sikit bagaimana rupanya fabric tu



tada.............suweet gitu..........

sebelah kiri cik damask dan sebelah kanan cik kacang dal... eh! darla......


ok. design pulak bagaimana ya........




ini front view.
yang atas tu untuk baby umuq 1 tahun. depan tu kita pleat tau...... bagi nampak cantik dan gebus bila baby pakai. main fabric ialah darla dan combonya damask

yang di bawah pula untuk kakaknya yang berumur 2 tahun plus..... habis lah bahasa ibunda ku 
ia agak berbeza dari design yang akak biasa buat. sebenarnya sleeveless, tapi sebab ada combo damask tu nampak design ni berbeza dari biasa.....

akak tak nak komen lebih2 sangat , nanti ada orang tiru  ( seperti kata seorang designer malaysia yang agak kerek dan terkemuka kot).... hahahhahhaa
ini pula back view.
design yang simple dan selesa di pakai, tidak gitu cik limah.....
seperti biasa, design akak musti ada sash
sebab, selain menambah seri, jimat belanja mak pak...ekekkeke...

ok la sampai sini dulu ye.......

2 comments:

Abd Raof Norzalina said...

Kak, Lin nak joint yg kelas bulan 11 tu

Ratenawati Suzari said...

lin, pm akak kat fb