Pages

Tuesday, October 4, 2011

sayangi lah anak

as salam,

Apabila kita buka paper atau apa2 saja media elektronik, kejadian anak2 perempuan melarikan diri dengan boyfriend, anak2 bersosial, merempit, dadah dan apa sahaja yang negative; naluri keibuan saya sangat2 bimbang dengan anak2 sendiri. saya bermohon kepada Allah agar melindungi kesemua anak2 saya dari perkara2 negative ini.
Saya juga mencari ayat2 yang boleh di amalkan dalam mendidik anak-anak. Saya gugel dan terjumpa la . Sumber adalah dari sini




semoga anda dapat kebaikan dari posting ini.

2 comments:

Abg Stalker said...

melentur buluh biar la dr rebung.mcm tu jg ank.dr kecik kita kne br diorg perhatian,agama.bkn dr kecik je,da bsr pun kita kne selalu dkt dgn diorg,amik tahu setiap aktiviti mereka.bkn mengongkong,cuma mengambil berat. :)beri galakan,bkn cemuhan.moga2 mereka x sembunyi apa2 dr kita.ni hny la pandangan sy yg naif..

juliadam said...

tq abg stalker
saya setuju,semua bermula dengan ibu bapa dan hak ibu bapa mendidik mereka tidak terbatas semasa kecil.