Friday, July 29, 2011

pengumuman - simple crumble

as salam,
sudahkan anda click kepada iklan di atas? juga menjadi follower.

saya telah share tutorial simple crumble ini kepada kepada friends yang dah tinggalkan notes kata mereka dah click advertisement dan jadi follower.
kepada sesiapa yang telah berbuat sedemikian tetapi masih belum mendapat access, silalah beritahu ye.


bahan2 yang di perlukan

1. 6mm pearl beads
2. 4mm pearl beads ( 2 warna berbeza)
3. square crystal
4. bicone crystal
5. 3mm beads 9 2 warna berbeza)
6. Japanese Round Bead (JRB - satu warna)

di dalam FB tiada gambar ini kerana saya expect anda semua telah tahu. so, langkah pertama ialah menjahit sebiji 6mm pearl, di ikuti 4 biji 4mm pearl beads berlainan warna seperti di bawah. Jahitkan sehingga ke hujung garisan yang anda ingini.

langkah seterusnya di FB.

7 comments:

Munier_Nailofar said...

Salam...kat mne ek dalam fb tu ade cerita pasal simple crumble step nie?? sy xjmpe pn....huhuu...

shafura said...

a'ah..sy pn xjumpe gak..

noha said...

saya pun x jmpe cari..
tolongla update..

Ratenawati Suzari said...

as salam munier, shafura dan noha
maaf la posting ni dah lama, so akak tak perasan.
kena jadi follower akak dan click kat advert. lepas tu jadi friend kat fb. nanti akak open access kat sana.

Nuri said...

Assalamualaikum Ratenawati..
sya dh lama jd follower blog Ratena dh klik dh kt advert tu..

Sya berminat gak nk tgk tutorial crumble..

EvisuKyme said...

Assalamualaikum....
Akak...saya dh jadi folower..nk klik kat advert yg mana?sbb sy minat nak tau mcm mana asas tutorial crumble.

Fadh Bakery Delight said...

Assalamualaikum..sy dah jd follower..nk clik ads mane eh tuk sy dptkn tutorial manik crumble?