Pages

Thursday, September 20, 2012

anda kah itu anda

akak ni kan.... cuma nak menolong aje.....
akak cuma caj duit minyak aje........... tapi , ramai yang tak puas hati........sebab akak hantar lambat.....
dia cakap akak macam2 tau sebab akak sebab akak tak jawab mesej dia tadi.... bukan tak nak jawab, phone abis bateri/ abis kredit.... bla...bla...bla....
siapa lah akak ni...... biar lah...... hanya Allah yang maha mengetahui niat akak.........

senario lain......
patutkah.....
akak ni dah la caj murah.... kalau kat tempat lain caj 2x kali ganda dari akak tau.....
lepas tu, dia amik baju tak bayar pun duit upah, kata hujung bulan... la ni dah dekat 2 tahun......

assalamamualaikom.....
lain kali beri salam dulu tau.......

Biasa tak dengar citer2 ni ataupun rintihan2 nih.......

Okay. first soalan cepumas.......
Salah siapakah???


Kedua

akak nak buat satu kelas jahitan amal  untuk gown seperti di bawah.

DETAILS

tarikh : 21/10/2012 (sabtu)
masa  : 9 pagi - 3.30 petang
tempat : rumah akak bukit jelutong
jumlah pelajar: 10 orang sahaja
yuran : 55/seorang
refreshment : pot luck
pre-requisite : minat menjahit
fabric: bawa sendiri dan mesti 2 warna atau corak berbeza. kalau tiada boleh beli dari akak.
peralatan menjahit : bawa mesin sendiri dan semua peralatan yang di perlukan

yang akan di pelajari
1. cara mengambil ukuran utk kanak2
2. memilih combo 
3. menyesuaikan standard size dengan size yang di kehendaki
4. menyiapkan dress ini pada hari tersebut
5. applikasi design ini kepada design yang lain
6. memilih accessories
7. tips jahitan....

silalah mendaftar sekarang.....

********sila ambil perhatian
design di atas adalah pre-requisite untuk intermediate design 



Eh! sungguh tiada kaitan antara perkara pertama dan ke dua kan.
ok lah.... next entry akak akan citer pasal isu yang pertama itu.......






6 comments:

Deana said...

nak kak.. normally harga brape kak?camne nak daftar..

Rozy said...

aadddooiii..sapa tu kak?
tak baik tak baik..

blacklist terus org yg camtu.

Tisya Cottage (002154901 - P) said...

kak... kalu gown2 mcm ni.. brp plok harga sehelai if sy nak tempah... sy teringin nk blaja gak..tp xde mesin jahit..sy ni jual pakaian on9... if akak leh supply gown2 ni utk sy..syok gak..

Ratenawati Suzari said...

rozy: itu keluhan dari someone dan ada juga dari rakan terdekat...

Ratenawati Suzari said...

deana: sorry akak tak boleh reply awal, awak dah register ke. koken kat caht box please

Ratenawati Suzari said...

tisya: akk ada comment kat blog awak.